Wat zijn houten constructie en waarom zou iemand een huis van hout bouwen? Wat is houten constructie? Waarom zou ik overwegen om mijn thuis te bouwen van hout? Dit zijn vragen die de geesten van vele individuen in de loop der jaren hebben bezet en gelukkig zijn de antwoorden relatief eenvoudig.

Wat is houtbouw

Exoskeletten doen langzaam hun intrede in de bouwsector om de veiligheid en productiviteit van alle werknemers te verhogen. Deze machines zijn bedoeld om de opeenstapeling van overbelasting als gevolg van zich herhalende en langdurige taken gedurende de werkdag te verminderen. Deze taken variëren van het vastschroeven van autobouten boven het hoofd in een autofabriek tot het boren in muren terwijl zwaar materieel wordt vastgehouden.

Deze hulpmiddelen variëren van het ondersteunen van de rug, benen en handen van een werknemer tot het ondersteunen van het hele lichaam van de gebruiker. Lees verder om te leren hoe exoskeletten zowel de veiligheid als de productiviteit in de bouwsector verbeteren.

Wat zijn exoskeletten?

Exoskeletten zijn draagbare machines met gemotoriseerde gewrichten die tot doel hebben belasting en letsel tot een minimum te beperken door ondersteuning te bieden bij het tillen, gewicht te verdelen, houdingen te corrigeren en andere mogelijkheden te bieden. Exoskeletten worden ook wel exopakken genoemd. Ze worden vooral gebruikt voor fysieke revalidatie, maar worden ook steeds meer gebruikt door werknemers in de bouw en de industrie.

Veel aannemers hebben er vertrouwen in dat draagbare technologie, zoals bouw exoskeletten, de bouwsector zal verbeteren. Uit de 2018 Q4 Commercial Construction Index bleek dat:

23% van de aannemers denkt dat ze in de komende drie jaar wearable technology onsite zullen adopteren.
Bijna driekwart van de aannemers gelooft dat wearable technologie de veiligheid op locatie zal verbeteren.
Meer dan 1 op de 3 aannemers gelooft dat wearable technologie de arbeidsproductiviteit kan verbeteren.
Afhankelijk van de fabrikant zijn exoskeletten zuiver mechanisch of werken ze met een mix van mechanica en elektriciteit. De frames kunnen bestaan uit hard materiaal, zoals metaal, of uit zachte materialen, zoals stof en textiel, afhankelijk van het pak en de functie ervan.

Houtskeletbouw
LivingWood bouwt alleen woningen en villa’s in houtskeletbouw.
Wij zijn actief in heel Vlaanderen. De talrijke voordelen – waaronder de hoge isolatiewaardes en de lange levensduur – maken van houtskelet de bouwmethode van de toekomst.